Over Jan

Achtergrond- wie is jan nauta ?

Aangenaam kennis te maken. Ik ben Jan Nauta, geen familie van de bekende Nauta mengers maar wel ingevoerd in de levensmiddelen industrie. Na 33 jaar gewerkt te hebben bij diverse werkgevers, ben ik sinds 1 novemver 2021 met mijn eigen consultancy bureau voor de levensmiddelenindustrie van start gegaan.

unnamed 2

Na mijn studie levensmiddelentechnologie in Wageningen ben ik gaan werken bij AAK in de plantaardige oliën en vetten. Hier heb ik niet alleen veel kennis opgedaan m.b.t. oliën en vetten, maar ook in de toepassing van chocolade producten. Na 9 jaar heb ik mijn carrière als product manager voortgezet bij Meester in Wijhe, toen onderdeel van en de vleeswarenproducent van Albert Heijn. Hierdoor heb ik de retail goed van binnenuit kunnen zien. Daarna ben ik gaan werken bij Q-Point (voorheen onderdeel van DLV adviesgroep) als senior consultant en heb oa opdrachten gedaan voor het ministerie van landbouw en visserij, de 2e kamer, stichting stimuland & Albron op het gebied van ketensamenwerking en marketing. Vervolgens ben ik als innovatie manager gaan werken bij CelaVita, waar ik niet alleen tal van producten heb mogen ontwikkelen, maar ook werkwijzen en projectmatig werken heb ingevoerd. Na Celavita kwam Intersnack op mijn pad, waar ik uiteindelijk 13 jaar heb gewerkt als R&D manager Nederland en category leader R&D nuts voor de Intersnack group, Europa breed. Gedurende deze tijd zijn er talloze nieuwe producten bedacht, ontwikkeld en opgeschaald, heb ik leiding mogen geven aan team van productontwikkelaars, subsidie mogelijkheden gezocht en toegewezen gekregen, vele recepturen gereformuleerd en een aantal patenten verkregen.

Doordat ik zowel marketing functies als in R&D gewerkt hebt, begrijp beide kanten van het speelveld.

Ik heb een groot netwerk tot z’n beschikking, ken vele leveranciers, heb internationale werkervaring (zo spreekt ik zonder moeite duits en engels en ken de verschillende culturen en gebruiken). Ik word omschreven als flexibel, professioneel, creatief, doelgericht, iemand met een sterk analytisch vermogen en een praktische instelling. Verder beschikt ik over goede communicatieve vaardigheden en de nodige humor.

unnamed
Scroll naar boven